BACKtoGOLF

DSCF0946

BACKtoGOLF is een interessante driedaagse cursus voor fysiotherapeuten met interesse in de golfsport (voor deelname aan deze cursus hoeft u zelf geen actieve golfer te zijn!). Omdat de golfsport de snelst groeiende sport in Nederland en België is, groeit de behoefte aan meer expertise met het oog op preventie en behandeling van blessures die de golfer beperken (of kunnen beperken).Aan de basis van die expertise ligt kennis van de juiste (fysieke) golfhoudingen en bewegingen (van de golfswing) en deze te kunnen analyseren.

Doelstelling van de cursus BACKtoGOLF is naast een analyseermethode ("six steps"), ook gerichte behandeltechnieken (o.a. volgens het Mulligan Concept en Taping Concepts) en een trainingsprogramma aan te leren. Het is overigens niet nodig dat u de basiscursussen Mulligan Concept en/of Taping heeft gevolgd.Het programma is ingedeeld in: analyseermethoden ("six steps") /behandeltechnieken/trainingsprogramma (voor mobiliteit, spierkracht-uithoudingsvermogen en balans).

Voor meer informatie zie ook www.backtogolf.nl 

Data
dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 april 2017

Docenten
Jay Platt (USA) en René Claassen (NL).

Locatie
Burggolf Haverleij in 's-Hertogenbosch.

Kosten voor deze driedaagse cursus
€ 895,- inclusief handout, golfpowerbelt met DVD, lunch, koffie/thee en borrel (borrel alleen na afloop van dag 1 op de golfclub).

Accreditatiepunten
22 punten voor register algemeen.