Mulligan Concept ABC

DSC07426

Bekijkt u deze informatie op uw mobiel, scroll dan naar onder voor data en locaties.

Doelgroep en werkwijze

De cursus Mulligan Concept ABC is een zesdaagse cursus, opgedeeld in 3 blokken van 2 dagen en is geschikt voor alle fysiotherapeuten op alle (werk)niveaus. 
De lesstof bestaat voor 25% uit theoretische en 75% uit praktische sessies. Aan de hand van casuistiek zullen voor alle gewrichten slimme en pijnvrije oplossingen worden gedemonstreerd en geoefend. U kunt hieronder de opdrachten voor de zelfstudieuren downloaden en doorlezen.

Blok A
Onderzoeks-en behandeltechnieken van de bovenste extremiteit, plus cervicale en thoracale wervelkolom.
Programma blok A

Zelfstudieuren: 7.5
artikel mulligan mwm en schouder tape.pdf (524.38 KB) 

Wat schuilt er achter Mulligan.pdf (815.26 KB)

artikel-9.pdf (141.62 KB)

Blok B
Onderzoeks-en behandeltechnieken van de onderste extremiteit, plus lumbale wervelkolom. 
Programma blok B

Zelfstudieuren 2.5
Takasaki MWM for knee OA 12.pdf (239.84 KB)

Blok C
Nieuwe technieken voor MWM voor de extremiteiten en SNAG's voor de wervelkolom, daarnaast PRP's (Pain Release Phenomenon). 
Verder veel oefenen en herhalen van technieken van blokken A en B, problem solving en klinisch redeneren bij het bespreken van praktijkvoorbeelden.
Prog C cursus 2016.doc (44 KB)

Zelfstudieuren: 2 
Jill annotation Mulligan Therapy.pdf (226.43 KB) 

Er is geen eindtoets na ABC. 
Facultatief kan hierna wel Mulligan D (herhalingsdag + testdag) en het CMP-examen gedaan worden.  

Cursustijd: varieert per cursus, meestal starten we heel vroeg of juist wat later om te vermijden dat men lang in de file staat. De tijden staan onder de data vermeld.

Kosten: €1725,- is de cursusprijs inclusief lunch, koffie/thee en een pakket lesmateriaal bestaande uit een uitgebreide syllabus, het boek "Manual Therapy, MWMS, NAGS & SNAGS"en een mobilisatiegordel in een handige draagtas. De prijs is ook inclusief het gebruik van de MULLIGAN™ Concept app gedurende de maanden van de cursus + twee weken extra. Daarna kan men zelf de app verlengen door een abonnement te nemen. Dat kost u daarna slechts € 2.45 per maand. De app is een aanvulling op het cursusmateriaal en bestaat uit meer dan 150 video clips van de technieken. Ook zit er een E-learning tool op waarmee u uw kennis kunt testen. 

U mag het cursusbedrag van €1725,- in twee termijnen van €862,50 betalen, waarbij de eerste termijn uiterlijk 1 maand voor blok A valt, en tweede termijn 1 maand voor blok B. 

Een percentage van het inschrijfgeld wordt gereserveerd voor royalties en een researchfonds van waaruit researchprojecten worden gefinancierd.

Accreditatiepunten:
KNGF/CKR: 50 punten voor registers Algemeen, Manueel en Sport.
Keurmerk Fysiotherapie:  totaal 50 punten (34 voor AB en 16 voor C). 

Na inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging van uw aanmelding en vervolgens een automatische bevestiging van uw inschrijving. U ontvangt geruime tijd voor aanvang een informatiebrief, factuur en programma via de email. Let op uw SPAMbox, vooral wanneer u een hotmail.com adres heeft, want het blijkt dat regelmatig mensen met een hotmail.com adres onze emails tussen de SPAM vinden! (Helaas een veel voorkomend probleem voor bedrijven bij hotmail.com adressen.)