Mulligan Concept ABC

DSC07510

Bekijkt u deze informatie op uw mobiel, scroll dan naar onder voor data en locaties.

Doelgroep en werkwijze

De cursus Mulligan Concept ABC is een zesdaagse cursus, opgedeeld in 3 blokken van 2 dagen en is geschikt voor alle fysiotherapeuten op alle (werk)niveaus. 
In het verleden kon de C-cursus separaat worden gevolgd, maar vanaf nu bieden wij alleen ABC als totaal aan. De C-cursus staat voor de verdieping die wij noodzakelijk achten voor het klinisch redeneren op het juiste niveau.
Voor collega's die voor 2014 de AB cursus hebben gevolgd bieden wij in 2017 de mogelijkeid op individuele basis de C-cursus los te volgen. Kijk hiervoor op de website onder C-cursus.

De lesstof bestaat voor 25% uit theoretische en 75% uit praktische sessies. Aan de hand van casuistiek zullen voor alle gewrichten slimme en pijnvrije oplossingen worden gedemonstreerd en geoefend. De opdrachten voor de zelfstudieuren worden u per mail toegestuurd. De artikelen waarvan u gebruik kunt maken zijn te downloaden via de website

Blok A
Onderzoeks-en behandeltechnieken van de bovenste extremiteit, plus cervicale en thoracale wervelkolom.
Programma blok A

Zelfstudieuren: 7.5
artikel mulligan mwm en schouder tape.pdf (524.38 KB) 

Wat schuilt er achter Mulligan.pdf (815.26 KB)

artikel-9.pdf (141.62 KB)

Blok B
Onderzoeks-en behandeltechnieken van de onderste extremiteit, plus lumbale wervelkolom. 
Programma blok B

Zelfstudieuren 2.5
Takasaki MWM for knee OA 12.pdf (239.84 KB)

Blok C
Nieuwe technieken voor MWM voor de extremiteiten en SNAG's voor de wervelkolom, daarnaast PRP's (Pain Release Phenomenon). 
Verder veel oefenen en herhalen van technieken van blokken A en B, problem solving en klinisch redeneren bij het bespreken van praktijkvoorbeelden.
Prog C cursus 2016.doc (44 KB)

Zelfstudieuren: 2 
Jill annotation Mulligan Therapy.pdf (226.43 KB) 

Er is geen eindtoets na ABC. 
Facultatief kan hierna wel blok D ( twee trainingsdagen) en het CMP-examen gedaan worden.  

Cursustijd: Alle dagen, aanvang om 07.45 uur (zaal open om 07.30 uur) tot 15.15 uur. We hopen met deze vroege aanvangstijd het fileleed zoveel mogelijk te beperken.

Kosten voor deze zesdaagse ABC cursus
€ 1695,-
 inclusief lunch, koffie/thee en een pakket lesmateriaal bestaand uit: een uitgebreide syllabus, het boek “Manual Therapy, MWMS, NAGS & SNAGS”, boek "Self Treatment" en een mobilisatiegordel. Dit wordt u aangeboden in een handige draagtas.
U mag eventueel het cursusbedrag in twee termijnen van € 847,50 betalen, waarbij de eerste termijn drie weken voor blok A valt, en tweede termijn drie weken voor blok B.) Een percentage van het inschrijfgeld wordt gereserveerd voor royalties en een researchfonds van waaruit researchprojecten worden gefinancierd.
Daarnaast adviseren wij u vrij uitdrukkelijk een abonnement te nemen op de MULLIGAN™Concept App, via www.mulliganconceptapp.com 
Dit abonnement kost u slechts €2.45 per maand. De app is een onmisbaar naslagwerk om de technieken te bestuderen. 

Accreditatiepunten:
KNGF/CKR: 50 punten voor registers Algemeen, Manueel en Sport.
Keurmerk Fysiotherapie:  totaal 50 punten (34 voor AB en 16 voor C).