Docenten

rene-peter-shirt

Peter van Dalen
Peter is in 1983 als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Academie van Thim van der Laan in Utrecht. Via een aantal banen in het buitenland kwam hij uiteindelijk bij Defensie terecht. Daar heeft hij 12 jaar voor gewerkt en veel ervaring opgedaan met het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Op dit moment heeft hij in Wijchen een solopraktijk.

In 1993 volgde hij een cursus van Brian Mulligan in Nederland. Onder de indruk van de resultaten besloot hij, samen met zijn collega René Claassen, naar Nieuw Zeeland te gaan om daar een aantal weken in de praktijk van Mulligan in Wellington door te brengen. Sinds 1995, het jaar waarin de Mulligan Concept Teachers Association (MCTA) is opgericht, geeft hij in het binnen- en buitenland les in deze methode. In 1997 behaalde Peter van Dalen zijn diploma manuele therapie in het Maitland Concept.

Peter woont in Wijchen, is getrouwd en heeft twee kinderen.

René Claassen
René Claassen deed zijn eerste werkervaring op bij de Koninklijke Luchtmacht. In deze periode behaalde hij zijn diploma Cyriax en Manuele Therapie. Daarnaast volgde hij de cursussen van het Mc Kenzie Concept, Jenny McConnell en volgde hij diverse andere opleidingen op het gebied van de Manuele Therapie.

In 1990 startte René zijn eigen praktijk in Vught. Ervaring in de sportwereld deed hij op met het begeleiden van nationale sportteams, zoals de dames hockeyselectie ( 1992-1994) en de nationale zwemploeg (1999-2000). Naast de Mulligan cursussen doceert René Claassen de cursussen Taping Concepts en BACKtoGOLF (zie cursussen op deze website).

In 1994 liep René samen met Peter een aantal weken stage in de praktijk van Brian Mulligan om zich verder te verdiepen in diens concept. Na de oprichting van de Mulligan Concept Teachers Association in 1995 is hij 10 jaar voorzitter geweest van deze organisatie. René Claassen doceert het concept in Nederland en België,  maar wordt ook geregeld in het buitenland gevraagd.

Key speaker

  • Conference AET-TM, Spanish Physiotherapy & Manual Therapy Association, "Pathogenesis of mechanical dysfunction of the rotator cuff", Madrid, Spain, November 2015
  • European School of Physiotherapy, Amsterdam, NL, March 2015
  • Faculty of Kinesiology and Rehabilitation Sciences, University of Leuven, Belgium, November 2014
  • Academy of Physical Therapy THIM van der Laan, Nieuwegein, NL, May 2012, 2013, 2014
  • 1e National Congress Elastic Taping, Ede, NL, December 2012
  • NVMT congress, speaker and member of the forum, March 2009 

René woont in Vught, Noord-Brabant, is getrouwd en heeft twee kinderen.